mandag den 6. februar 2012

Delmål 2 af 12 - Pimp din mad med pulp

Marcus nærmest elsker at køre sagerne igennem juiceren!
Så er 2. delmål klar til action!
Du kan læse mere om processen og
1. delmål lige her.

Er du mon stadig med? Jeg er.
Har presset grøntsagssaft min. 2 gange om ugen (efter planen) og føler mig allerede meget grønnere og sundere.

Nu handler det om at støtte op om bevægelsen mod madspild! (http://www.stopspildafmad.dk/)
Af flere grunde...

Den største grund for mig i denne sammenhæng er, at det bringer mig et skridt tættere mod hovedmålet:
Et grønnere 2012 - men så sandelig også det faktum at en gennemsnitlig dansk familie med 2 voksne og 2 børn smider mad ud for 10.000 kroner om året - og det kunne jeg da sagtens finde på andet at bruge til ;-) (kilde: www.stopspildafmad.dk)

Andre væsentlige grunde er at spare på jordens i forvejen knappe ressourcer samt at bidrage til at begrænse CO2-udslippet, hvorved drivhuseffekten og dermed den globale opvarmning bremses.
.
Delmål nr. 2

HVAD skal der ske?:
Pulpen (det overskydende fra grøntsagssaft) skal bruges og ikke blot havne i skraldespanden og bidrage til de 63 kg, som hver dansker i gennemsnit smider ud, istedet for at spise det .... (kilde: www.stopspildafmad.dk)

HVORFOR nu det?
Fordi det er heri fibrene sidder og dem kan bl.a fordøjelsen rigtig godt lide. Desuden regulerer fibrene appetitten og giver en god og lang mæthedsfølelse - samtidigt med at de fjerner giftstoffer fra kroppen. Fibre findes i grøntsager, bær, frugter, bønner, fuldkorn, nødder, og frø.

HVORDAN gøres det?
Du kan stort set bruge det, hvor du vil - brug fantasien og vær kreativ...Grin af de sjove farver og nyd at din sundhed øges. 
Her er nogle forslag til, hvor du kan komme pulpen i: Boller, brød, fladbrød, pandekager, knækbrød, bøffer/deller, sammenkogte retter, rustikke kager, kødsovs. 
Opskrifter på mine 'påfund' kommer her på bloggen i løbet af måneden.

HVORNÅR (hvor ofte) skal det bruges?
Det skal som minimun bruges 2 gange om ugen (samme dag eller max. dagen efter at der er lavet grøntsagssaft)  

Rigtig god fornøjelse (og fordøjelse) med 2. delmål!


Vil du have mail fra mig, når næste delmål kommer her på bloggen (sammen med øvrigt sundheds-snak) - så send mig en mail med "ja tak til blog-nyt" på info@janeryberg.dk - så går du ikke glip af noget ;-) (KUN hvis du ikke allerede er tilmeldt i forvejen, ellers kommer det automatisk)

4 kommentarer:

Selina Juul sagde ...

Din blog har fået en ny læser :-)

Og tusinde tak for henvisningen til os, Jane. GODT at se at mindre madspild-bølger breder sig!

:-)

KH
Selina

Jane Ryberg sagde ...

Hvor herligt at du skriver her, Selina. Tak for det - og for følgeskabet! Kh Jane

Charlotte sagde ...

Jeg er stadig med....

Jeg er i fuld gang med at juice, vi får grøntsagsjuicer næsten hver morgen. Jeg blender min juice med nødder, avokado og et par kugler frossen spinat og spiser den med en topping af gryn og olie. Skøn blanding som skifter farve fra dag til dag.

Pulpen får jeg dog ikke anvendt ret ofte, så jeg glæder mig til at få inspiration.

Kh Charlotte

Jane Ryberg sagde ...

Hej Charlotte

Dejligt at du hænger på og stadig er med. Og sikke ihærdig du er. Rigtig god idé at blande grøntsagsjuicen til en slags smoothie med endnu flere gode og sunde sager i. Tak for tippet :-).

Kh Jane