tirsdag den 28. februar 2012

Pulpede pandekager m. urter

Denne gang brugte jeg så pulpen (fra grøntsagsjuicen) i pandekagerne....og børnene opdagede slet ikke, hvor sunde de faktisk var ;-)

Endda proppet med masser af sundhedsfremmende urter også..., som jeg kun kan anbefale dig at bruge rigeligt af i dit køkken!

Brændenælde: meget blodrensende, god mod gigt, og mildt blodsukker-stabiliserende. Rig på silicium, som styrker hud og hår, øger kroppens modstandskraft over for infektioner og gavner slimhinderne. Desuden meget rig på kalk og jern, hvorfor den er specielt god næring til kvinder.

Oregano: indeholder masser af antioxidanter, er bakteriehæmmende, modvirker knogleskørhed, god til fordøjelsen og afhjælper hovedpine og forkølelse.

Timian: fyldt med stærke antioxidanter, bakterie- og svampehæmmende, og virker desinficerende. Den virker slimløsende og hostestillende, og er god for hele tarmsystemet.


Opskrift på 10-12 små deforme pandekager:
75 g. boghvedemel
2 dl. rismælk
3 æg
100 g. pulp
1 tsk. tørret brændenælde
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
1 tsk. urtesalt

Kom mel i en skål og rør det sammen med rismælken. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt sammen. Tilsæt pulpen og urterne og få pulpen rørt jævn ud i dejen. Steg små pandekager på en lille pande med lidt kokosolie på ved hver pandekage.

Vi brugte hindbærmarmelade sødet m. æble ovenpå pandekagerne. Hasselnøddecreme smager også ganske fantastisk på og er et stort hit herhjemme (derfor var glasset desværre tomt idag :-))

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Jane.

Kan der bruges både friske og tørret krydderurter i pandekagerne??

Jane Ryberg sagde ...

Hej.

Ja, sagtens - det bliver de kun endnu sundere af! Bare hak dem meget fint. God fornøjelse :-)

Kh Jane