onsdag den 15. februar 2012

Glutenfrit kernebrød m. pulp

Disse 3 sølle skiver var alt, der var tilbage efter et stort nybagt brød og en omgang uventede gæster søndag eftermiddag :-). Herligt!

Jeg vurderede, at det faldt i god jord - hos både store og små.

Forsøg dig selv frem i din familie med opskriften her:

6 dl. vand
1 tsk. balsamicoeddike
1 spsk. citronsaft
1 spsk. agavesirup
200 g. havregryn (evt. glutenfrie)
100 g. boghvedemel
100 g. fuldkornsrismel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. havsalt
100 g. solsikkekerner
100 g. hørfrø
200. g. grøntsagspulp

Bland de våde dele sammen, Bland bagepulveret i melet og rør alle de tørre dele i vandet. Rør det godt sammen i en skål og lad dejen hvile på køkkenbordet 8-12 timer med et viskestykke over.

Iblødsætning af korn og frø/kerner nedbryder fytinsyren, og gør derved brødet mere fordøjelsesvenligt. Samtidigt undgår du, at fytinsyren hindrer optagelsen af vigtige mineraler.

Når dejen har stået i blød, tilsætter du pulpen fra din grøntsagsjuice og blander det hele godt sammen. Evt. med hænderne. Kom dejen i en brødform beklædt med bagepapir og pensl brødet med vand.
Sæt formen midt i ovnen og bag det i ca. 1 time ved 200 grader.

Rist gerne brødskiverne lige før de skal bruges - det gør altid glutenfrit brød mere lækkert!  

2 kommentarer:

Ulla Petersen sagde ...

Kan eddiken erstattes af andet. Og kan der bruges birkesød i stedet for sirup?

Jane Ryberg sagde ...

Hej Ulla.

Jeg ville bare undlade eddiken :-). Mht siruppen så ville jeg hellere bruge honning end birkesød, men det er jo en holdningssag :-). Det kan også sagtens undværes.
God fornøjelse!
Kh Jane