Vintergækken narrer sommeren og springer ud i fuldt flor om vinteren!
Imorgen vil jeg putte et gækkebrev og en vinter-gæk i postkassen til børnene herhjemme, i håbet om at de gætter mig - for "påskeægget" er allerede planlagt :-)
I stedet for ét stort sukkerfyldt påskeæg eller 10 små har jeg lavet små påske-pakker til dem, som jeg gemmer i haven.
Her er, hvad jeg har købt/lavet til hver især:
- 2 pakker fodboldkort
- 3 chokolade påskeæg (se opskrift nedenfor)
- 1 biobrus sodavand
- 1 pose hjemmelavede popcorn
- 3 marcipan påskeæg (se opskrift nedenfor)
- 1 stk gavekort til en is i fryseren (lavet af æble/granatæblesaft)
Og nu til opskrifterne på de lækre påskeæg!
Chokolade Påskeæg:
(10 stk)
4 bløde medjoul dadler
1 spsk. kakaopulver (evt. raw)
1 dl. cashewnødder (fintmalet i kaffekværn eller foodprocessor)
1 spsk. kokosolie
Ælt dadlerne med fingrene og tilsæt kakaopulver, kokosolie og de fintmalede cashewnødder. Ælt det hele godt sammen og form dem til æg. Kom dem i fryseren, imens du gør klar til chokoladeovertrækket.
Du kan overtrække æggene med en økologisk mørk chokolade (70-85%) eller lave denne
raw chokolade:
½ dl. kakaosmør
2 spsk. kakaopulver (evt. raw)
1 spsk. agavesirup
1 nip havsalt
Kakaosmør smeltes over vandbad og agavesirup, kakaopulver og salt tilsættes. Vend påskeæggene her i - evt. flere gange, hvis du vil have et tykt lag på :-P
Drys påskeæggene med hakkede mandler, pistacienødder, morgenfrueblade eller
gul kokos-krymmel:
½ dl. kokosmel
½ tsk. vand
½ tsk. gurkemeje
Udrør gurkemejen i vand og bland det godt sammen med kokosmelet, indtil det har en ensartet farve.
Marcipan Påskeæg:
(25 små stk.)
100 g. smuttede mandler (fintmales i kaffekværn eller foodprocessor)
1 spsk agavesirup
De fintmalede mandler blandes med agavesirup og formes til æg. Æggene overtrækkes med mørk chokolade eller raw chokolade (se opskrift ovenfor)
Alle påskeæggene opbevares bedst i køleskab, og smager bedst kolde.
Ha' en rigtig dejlig påske!
3 kommentarer:
Lavede påskeæg til minmor efter din vejledning og de var meget populære. Mange tak for god inspiration.
Hvor er de fine. Kan man bruge alm. sirup i stedet for agave til marcipanæggene?
God weekend!
Rent konsistens- og smagsmæssigt kan du sagtens bruge anden sirup - men sundhedsmæsssigt vil jeg klart anbefale agavesirup - og en i en ordentlig kvalitet, som f.eks den fra rawandmore.dk, som er skånsomt forarbejdet.
Send en kommentar