Vi havde bestemt at lave pandekager med fyld, selvom vi vidste, at i hvert fald bedstefaderen (min far..) og oldemødrene nok helst så kød, kartofler og sovs på bordet - men sådan skulle det ikke være denne gang.
Efter maden måtte jeg dog lige høre bedstefaderen, om han bare var MEGA sulten...ellers så ville jeg i hvert fald tage det som et kompliment til maden - da han var oppe ved buffet-bordet hele 3 gange ;-)
Her kommer opskriften, som jo kan varieres i det uendelige - efter smag, lyst og tid...
Pandekager (ca. 10 stk.)
250 g. fuldkornsrismel (evt. halvt boghvedemel)
½ l. rismælk
½ tsk. urtesalt
1 tsk. tørret brændenælde (kan udelades)
4 æg
Kokosolie til stegning
Mel og rismælk piskes sammen. Kom urtesalt og
brændenælder i og æggene piskes i et ad gangen. Steg pandekagerne i lidt kokosolie på en pande.
Fyld:
Spinatblade (ruccola, spidskål eller anden salat vil også være fin)
Rød peber - ærter - gulerødder - rødbeder (finthakket, og tilberedt på panden med lidt balsamicoeddike) - rød løg
Laks (røget, kogt eller stegt)
Kyllingestrimler (svitset i kokosolie tilsat karry)
Kalve- eller oksekød (svitset i kokosolie) + hakkede løg og lidt ketchup eller hakkede tomater + havsalt
Dressing:
Grøn tzatziki
1 avocado
½ citron
½ tsk. urtesalt
1 agurk
3 spsk.
mayonnaise
1-2 fed hvidløg
Mos avocadoen
og pres saften fra citronen i og bland det godt sammen. Tilsæt salt og mayonnaise. Skræl
agurken og riv den fint. Pres væden fra og bland det i avocado-dressingen.
Tilsæt presset hvidløg, efter smag.
Basilikum-persille pesto:
100 g. cashewnødder
3 fed hvidløg
1 ½ dl.
olivenolie
1 citron (kun saften)
1 potte persille
1 potte basilikum
½ tsk. urtesalt
Alle
ingredienser blendes sammen. Skal konsistensen være tyndere, så tilsæt vand - indtil det har den ønskede konsistens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar