lørdag den 4. maj 2013

Proteinstænger

Bageriet Aurion laver - blandt en masse andre fantastiske produkter - nogle lækre chokolade-orange-figenstænger. De smager supergodt og er lige til at tage med i tasken, eller give med i madpakken.

Vi er storforbrugere af dem herhjemme - og derfor fik jeg sidste weekend idéen, at jeg selv ville prøve at efterligne opskriften. Det kom der faktisk et rigtig godt resultat ud af. Vores drenges kommentarer var i hvert fald: "De smager en smule bedre, end dem vi køber". Så det tager jeg som et stort kompliment :)....Chokolade-orange-figenstængerne er en fin konkurrent til slik og kage - og samtidigt et supersundt mellemmåltid evt. sammen med lidt gnavegrønt a la gulerødder, snackpeber, agurk osv.

Her er opskrifter:
300 g. tørrede figner
1 spsk. kokosolie
1½ dl. mandler
2 spsk. hampeproteinpulver
2 spsk. kokosmel
1 tsk. kanel
½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. hybenpulver
2 spsk rå kakaopulver (eller alm. kakaopulver)
Saften af ½ appelsin
Reven skal af 1 appelsin

Alle ingredienser køres godt sammen i foodprocessoren til en fin og ensartet masse. Form til små stænger, som tilsidst rulles i kokosmel. Stilles på køl - og nydes gerne med stængerne oppe ;).

Hampeproteinpulver er - som navnet siger - fyldt med protein. Det indeholder det fulde spektrum af aminosyrer og essentielle aminosyrer - og er meget rig på fibre. Som Rebecca Persson skriver om lige her, så er hamp den hotteste darling indenfor superfood!

Og fignerne har kun et GI på 61 sammenlignet med dadler, som er helt oppe på 103. Så påvirkningen af blodsukkeret er ekstra minimeret i disse stænger. Og det er jo ikke så skidt endda! 

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

De ser gode ud - og god idé med figner, pga det lavere GI end dadler. Jeg så for nylig en pose tørrede figner, men der var noget hvidt pulver drysset på. Ved du hvad det kunne være? :)
/Sheila

Jane Ryberg sagde ...

Hej Sheila.
Det hvide pulver/pudderlag på fignerne er frugtsukker, der trækker ud. Det er en normal proces og ikke skadeligt, selvom det måske ikke ser helt så lækkert ud.
Kh Jane
Ps.: Forøvrigt rigtig fin blog du har - den må jeg lige kigge nærmere på ;-).

Anonym sagde ...

Hej Sheila,
Du kan også prøve at læse på pakken :-) Jeg har nemlig lige købt en pakke figner med det samme "hvide-lag", som bare var mel drysset ud på fignerne.
Kh

Samantha sagde ...

de ser rigtig gode ud. tror du man kan bruge chokolade proteinpulver istedet for?

Jane Ryberg sagde ...

Samantha - jeg holder mig langt væk fra de gængse proteinpulvere, da jeg synes at de er alt for langt væk fra rigtig mad - min eneste undtagelse er hampeproteinpulver. De afskallede pulveriserede hampefrø er meget lidt forarbejdet og tilmed vegetabilsk protein - og derfor anser jeg det for værende ok med måde :-)