Lige nu vælter skvalderkål op af jorden. Enhver haveejers mareridt! Men forband eller bekæmp den endelig ikke. Ukrudtet er nemlig rent krudt for dine celler. Skvalderkål er sprængfyldt med vitaminer og mineraler - og har gennem tiden været brugt mod fordøjelsesbesvær og blærelidelser.
Så eksperimentér med den. Smid den i salaten, smoothien, gryderetten, suppen - eller prøv at juice den.
Forårsmånederne er den bedste tid at høste skvalderkål, men de kan sagtens høstes helt hen til september. (kør evt. en tur gennem dem med plæneklipperen engang i mellem, så har du hele tiden nye friske skud)
Her er en simpel opskrift på tomat-skvalder-salat:
6 blommetomater
1 god håndfuld skvalderkål
½ bdt. purløg
2 fed hvidløg
6 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk. balsamicoeddike
Urtesalt
Skær blommetomaterne i kvarte. Hak skvalderkålen fint. Klip purløg i små stykker. Bland det sammen i en skål. Lav en dressing af olivenolie, citronsaft, balsamicoeddike, presset hvidløg og urtesalt og hæld den hen over salaten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar