torsdag den 28. marts 2013

Banankage med hindbær

Åhh denne skønne opskrift må du have. Den laves pt ret ofte her i køkkenet. Den er super nem at lave - og samtidig helt uden mel, hvidt sukker og mejeriprodukter.

Fantastisk kage. Og fantastisk smuk kage også... 

De der syrlige og fine frysetørrede hindbær på toppen, de passer bare perfekt til chokolade - både i smag og udseende. Ja jeg må indrømme, at jeg er en voldsom æstetiker. Mine øjne betyder virkelig meget for mine følelser. Det gør mig glad at spise noget, der fryder øjet (og bonus er, at når mundvandet begynder at løbe ved synet, så produceres der vigtige og gavnlige fordøjelsesenzymer i spyttet).

Mine drenge griner tit af, at jeg altid skal pynte min mad sådan. Jo flere lag jo bedre og der skal altid farve på. Gerne masser af farve. Det kommenteres ret ofte. Men jeg kan bare ikke lave en 'flad med leverpostej'. Sådan er dét.  

Tilbage til kagen - her får du den nemme opskrift:4 spsk. kokospalmesukker
5 æg
3 modne bananer
75 g. fint kokosmel/kokosfibre (kan erstattes af andet mel, så skal vandet bare undlades)
1 stor tsk. bagepulver (gerne vinstens)
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. kardemomme
150 g. mandler
200 g. tørrede dadler
(1½ dl. vand)
50-70 g. mørk chokolade
Frysetørrede hindbær eller frysetørret skovbærmix (kan købes i helsekostbutikker)

Kokospalmesukker køres i foodprocesser sammen med æg til en fin luftig masse. Tilsæt bananer, og kokosfibrene iblandet bagepulver og krydderier. Kom mandler og dadler (samt vand) i maskinen og kør det hele, indtil du har en ensartet masse.

Smør en tærteform med kokosolie (eller olivenolie) og hæld dejen i. Bag ved 160 grader i ca 40-45 minutter midt i ovnen.

Så snart kagen er ude af ovnen, puttes små stykker mørk chokolade på kagen - og når det er smeltet, smøres det ud over hele kagen. Drys med finthakkede frysetørrede hindbær (kokosmel eller hakkede mandler kan også sagtens bruges)

God fornøjelse!

Ps: Er blevet tippet om, at vand sagtens kan undværes, da dejen ellers bliver for tynd. Det kan afhænge af hvor kraftig en foodprocessor, du har og hvor fint den "moser" det - men også om du bruger kokosfibre, som er fedtreduceret og suger meget væske til sig. Så kom vandet i til sidst og lidt af gangen. Dejen skal være rimelig tyk.

4 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Det ser virkelig lækkert ud! Jeg glæder mig til at prøve opskriften, og jeg ser frem til at høre fra dig igen. Hav en god dag, hilsen Kirsten.

Jane Ryberg sagde ...

Tak, Kirsten - sødt af dig at skrive :-).

Annia Mathorne sagde ...

Kære Jane - tusind tak for en lækker opskrift uden mel. Er lige blevet sat på kornfri diæt, så din opskrift kom som sendt... :-) jeg har ikke prøvet med kokospalmesukker, da de ikke havde det i den helsekost, jeg besøgte. Jeg synes egentlig kagen er sød nok uden, men gør det mon noget for konsistensen? Kh. Annia

Jane Ryberg sagde ...

Annia, det gør slet ingenting at undvære kokospalmesukker, tværtimod er det kun godt for blodsukkeret - jo mindre sukker jo bedre. Kokospalmesukker har en karamelagtig smag, som jeg synes er skøn - men den skal bruges med måde, som alle andre søde sager :-).
Dejligt at opskriften lige kom til dig på rette tid... og held og lykke med dit nye kornfrie liv :-).