torsdag den 11. oktober 2012

Delmål 8 af 12 - et (h)vidunderligt løg!

Så kan efteråret og vinteren bare komme an! Jeg er nemlig klar med immunstyrkende bowlingekugler.

Jeg er simpelthen vild med og besat af at bruge maden og naturen som forebyggende og helbredende værktøj. 
Ikke så meget i pille- og pulverform, men mere den helt NATURLIGE mad - ligesom den er skabt til at være - og vi er skabt til at spise.


Dette delmål skal handle om det vidunderlige hvidløg - som både smags- og helbredsmæssigt er en af de helt store trumfkort i køkkenet og husapoteket.

Delmål nr. 8 

HVAD skal der ske?:
Jeg vil spise mange flere hvidløg, og fløjte på hvis jeg dufter eller stinker af det...
Mere præcist skal der indtages 3-5 fed pr. gang. (afhængig af størrelse)


HVORFOR nu det?
Hvidløg har SÅ mange sundhedsmæssige fordele og helbredende egenskaber, at det betragtes som et alsidigt vidundermiddel - et “wonder drug”, et naturens penicillin!. Det har ry for at forhindre alt fra almindelig forkølelse og influenza til pest! Bakterier falder simpelthen som kegler, når de møder hvidløget!. Foruden sine store antibakterielle stoffer har det også et højt indhold af A, B og C-vitaminer og selen. Endvidere menes det, at hvidløg kan sænke blodtrykket og kolesterol, forebygge og bekæmpe kræft og give bedre humør og energi,  

HVORDAN gøres det?
Meget simpelt, så skræller jeg de 3-5 hvidløgsfed og skærer dem i små strimler og skyller dem ned med et glas vand (uden at tygge!).

HVORNÅR (hvor ofte) skal det gøres?
De 3-5 "rå hvidløgsfed spises mindst 5 dage om ugen (gerne alle 7) i efterårs-/vinter-månederne (dvs. fra og med september og til og med februar).


Vil du være med til at booste immunforsvaret - nemt og billigt?

Lad mad være din medicin
- og medicin være din mad.


Ps: Er du blevet mere nysgerrig på hvidløgets fantastiske egenskaber, så kan jeg varmt anbefale artiklen med den 92-årige Alma Nissen: "Jeg spiser hvidløg som bolcher"
   

2 kommentarer:

Malene fra paleolivet sagde ...

Hmm, kan tilberedt hvidløg ikke gøre det? Skal den være rå?? Det smager jo så godt, så det er svært at forstå, man er nød til at "sluge" det på den måde..

Jane Ryberg sagde ...

Hvidløg mister en del af effekten ved tilberedning, men brug den endelig fortsat i maden... Det gør jeg også. Dette er blot udover :-)
Beklager hvis det ikke var tydeligt i indlægget...
Kh Jane