søndag den 18. december 2011

Rå honningehjerter med chokolade

4. og sidste søndag-i-adventskagen
er denne gang...
H o n n i n g e h j e r t e r

Uhmmm...

Du kan pynte med lige det du synes eller har i skabet...
F.eks.
Hakkede mandler/nødder
Hele smuttede mandler/valnødder
Morgenfrueblade
Revet appelsinskal
Hakket chokolade


Her kommer opskriften:
(giver 40-50 hjerter, alt efter str.)
 1 dl. rosiner
250 g. hasselnødder
150 g. mandler
1 tsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
1/4 tsk. stødt nelliker
1/4 tsk. stødt koriander
1/4 tsk. stødt muskat
1/4 tsk. havsalt
2 store spsk. kokosolie
1 dl. honning
100-150 g. mørk chokolade

Sæt rosinerne i blød i lidt vand i en kop, imens du laver dejen klar.
Hak mandler og nødder helt fint til mel i kaffekværn eller foodprocessor. Bland alle krydderier i og tilsæt kokosolie, honning og de opblødte rosiner. Kør det hele sammen til en ensartet masse. Vil du gerne have konsistensen mere fast, så tilsæt mere mandelmel eller prøv evt. med havregryn malet til havremel i kaffekværnen. Tril kugler, som trykkes flades og formes til hjerter. Sæt dem på bagepapir. Smelt chokolade over vandbad og dyp hjerterne heri. Sæt dem tilbage på bagepapir og lad dem stivne helt..., inden du sætter tænderne i - hvis du kan vente så længe...
Psst: Bliver du træt af at lave hjerter, kan du sagtens lade resten være kugler... :-)

Der er en helt særlig romantik forbundet med honninghjerter.
Tidligere var det skik at gå til præsten for at få offentliggjort en forlovelse mellem et ungt par. Præsten tog ved en sådan lejlighed et honninghjerte, brød det midt over og gav en halvdel til hver for at stadfæste den hjertelige forening af de to.
I dag kan man også dele et honninghjerte - om ikke hos præsten - så i det mindste i hjemmet ;-)

Ingen kommentarer: