onsdag den 7. december 2011

Julede proteinrige pandekager

Pandekager med en snert af jul, uden et gram mel, men med masser af protein..

De er nemme at lave og smager fantastiske med marmelade sødet m. æble og lidt hasselnøddesmør (købes i helsekost-butikker).

Her kommer opskriften:
(giver ca. 12 små stk.)

100 g. mandler
6 æg
2 bananer
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. havsalt

Hak først mandlerne til næsten mel i foodprocessoren. Tilsæt krydderier og bananer og kom et æg i ad gangen, mens maskinen kører.

Steg pandekagerne i kokosolie på en lille pande (eller to). Rør godt rundt i dejen mellem hver pandekage, så alle mandlerne ikke ligger på bunden af skålen til sidst.

Har du ekstra god tid, så lav evt.ekstra toppings til pandekagerne (foruden marmelade og hasselnøddesmør).
F.eks kunne det være.:
Bananskiver
Cachewnødder og dadler (grofthakket i minihakker)
Mandler og rosiner blandet med lidt raw kakaopulver (grofthakket i minihakker)
Hjemmelavet marmelade a 1 ps. frosne bær kogt i ganske lidt vand evt. tilsat 1 spsk. agavesirup eller kogt sammen med 1-2 æbler i skiver.

God fornøjelse!
Jeg lover dig, at børn og voksne bliver mætte...og glade :-)
Protein stabiliserer blodsukkeret, så den "sukkerkolde adfærd" udebliver... ;-)

2 kommentarer:

Gunilla sagde ...

Hold da op, hvor var de lækre! God pointe ikke at lave dem så store. Og de mætter, skal jeg hilse at sige..
Vi spiste dem med fåremælksyoghurt og agavesirup.

Jane Ryberg sagde ...

Skønt at høre at du havde succes med pandekagerne, Gunilla :-)
Kh Jane