100 g. dadler
1 dl. vand
200 g. mandler
80 g. kokosolie
2 bananer
2 tsk. vanilje
½-1 tsk. kardemomme
100 g. havremel (evt. glutenfrie havregryn malet til mel i kaffekværn)
1 tsk. bagepulver (gerne vinstens)
1 tsk. havsalt
2 dl. rismælk
3 spsk. agavesirup
4 æg (blommer og hvider for sig)
100 g. mørk chokolade
Kog dadler i vandet ca. 10 minutter til vandet er næsten væk. Kom kokosolie i gryden med dadlerne og kog det videre ca. 5 minutter. Lad det afkøle lidt.
Pisk æggeblommerne og agavesirup sammen og tilsæt rismælk. Bland havremel, vanilje, bagepulver, kardemomme og havsalt sammen og bland det i æggeblomme-blandingen til kagedej.
Hak mandler og dadelmassen i foodprocessor og kom det i kagedejen.
Mos bananerne. Pisk æggehviderne stive. Bland begge dele forsigtigt i kagedejen.
Kog kagedejen i en tærteform smurt med kokosolie og sæt det i ovnen ved 175 grader ca. 40-45 minutter.
Såsnart kagen er ude af ovnen, brækkes chokoladen i stykker og kommes ovenpå. Når det er smeltet, smøres det ud over hele kagen.
Såsnart kagen er ude af ovnen, brækkes chokoladen i stykker og kommes ovenpå. Når det er smeltet, smøres det ud over hele kagen.
God 1. søndag i advent
Ingen kommentarer:
Send en kommentar