lørdag den 18. august 2012

Supersunde sommeris

Så er sommeren kommet tilbage...og idag har vi eksperimenteret med disse virkelige lækre sager. Supersunde sommeris i alle afskygninger....


Banan is - kiwi is - melon is - ananas is - jordbær is - alle overtrukket med homemade raw chokolade! 


Har du ingen ispinde (kan købes i bl.a. Panduro), så behøver det ikke at holde dig tilbage fra at lave dem - de kan sagtens laves uden pind som her!Børnenes favoritter er klart jordbæris og bananis - men melon og ananas er nu også helt fantastisk.

Her har du opskriften:
2 bananer (halveres på midten)
10 jordbær
2 kiwi
2 små stykker melon
2 små stykker ananas

Sæt frugterne/bærrene på ispinde og kom dem i fryseren ca 15 min. først - så hænger chokoladen lettere ved. (Jeg puttede ikke jordbærrene på pind)

Raw chokolade:
30 g. kakaosmør
20 g. kakaomasse
1 spsk. kokosolie
1 spsk. rå kakao
2 spsk. kokospalmesukker
3 spsk. hasselnøddesmør
2 spsk. agavenektar
1 spsk. lucumo

Smelt nænsomt kakaosmør, kakaomasse og kokosolie over vandbad. Tilsæt kakao, kokospalmesukker, hasselnøddesmør, agavenekar og lucumo og rør det hele godt rundt.

Tag ispindene op af fryseren og vend dem i chokoladen. Vend dem herefter straks i en omgang pynt.
Og put dem så tilbage i fryseren eller spis straks.

Pynt:
50 g. kokosmel
25 g. hakkede hasselnødder

Ingredienserne til den raw chokolade kan købes i helsekostforretninger og helsekost netbutikker, som f.eks. www.netspiren.dk og www.rawandmore.dk - MEN skal det gå stærkt eller finder du det for omstændigt at lave din egen chokolade, så bare køb en god mørk øko. chokolade og smelt det over vandbad - og vend frugten/bærrene i det og kom pynt på.


Har du en rest tilovers af den raw chokolade og pynten, så bland det hele sammen, og kom det i et glas og vupti - så har du den lækreste nutella. Kom evt. mere smeltet kokosolie i, hvis den er for tør - og husk at tage den ud af køleskabet i god tid, inden den skal bruges - ellers er den alt for hård!

Ha en dejlig sommerdag og god appetit!

Ingen kommentarer: