fredag den 10. august 2012

Delmål 7 af 12: Iblødsætning af frø og kerner

Jeg VED det godt, og VIL så gerne - men GØR det ikke...! 

Det er ikke nødvendigvis de samme ting som mig, du ikke får gjort, men jeg er ret sikkert på, at du helt sikkert kender det til hudløshed. Det der med at VIDE noget og VILLE det - og så alligevel ikke HANDLE..

Hvorfor i alverden GØR vi det dog ikke bare...?

Just DO it - det lyder SÅ let...

Ja, mit gæt er:

  1. at hjernen er doven. Og meget gerne vil have alting, som den plejer! Den forsøger at få os til at blive i det vante. Uanset om det er fuldstændig uhensigtsmæssig, dumt, energidræbende, sundhedsberøvende eller selvpineri. Den orker bare ikke at træde nye veje. For det kræver energi. Meget energi endda. Og af natur er den indkodet til at bruge mindst mulig energi. Så den vil konstant  forsøge at lokke dig tilbage til det go'e gamle kendte trygge...lige indtil der er indkodet nye veje i hjernen.
  2. at vi VIL en masse - men når det kommer til, om vi er VILLIGE til at ofre, det der skal til - ja, SÅ får piben ofte en anden lyd! Piiib, jeg VIL det jo bare så gerne...(tabe mig, leve sundt, gå før i seng, tænke mere positivt, stå tidligere op, skælde mindre ud på mine børn og mand/kone, pleje mig selvnoget mere,  pleje mit forhold, skifte job, lave en daglig grøntsagsjuice, gøre dit eller være dat) - (MEN jeg kommer aldrig rigtig igang, eller også er det kun meget kortvarige chancer, det "nye" får.) 

So let's face it - det er en hård kamp.. i starten: Det kræver stort fokus og meget energi at lave nye vaner og tankemønstre = veje i hjernen. Vi kan ynke os selv og forsøge os lidt i øst og lidt i vest, droppe det... og starte forfra - igen og igen. Eller vi kan stoppe selvsabotagen og sige NU GØR JEG DET! I det mindste så godt jeg kan! Og når jeg falder i (for det gør jeg!), så REJSER jeg mig op, børster støvet af...og FORTSÆTTER. Hvis du er VILLIG til det, så skal du nok komme i mål med det, du VIL - hvis ikke, ja så vil jeg råde dig til at stoppe kampen LIGE NU og acceptere dig selv og dit liv som det er.  

NU er jeg VILLIG til at handle på een af de ting, jeg har vidst og villet så længe...


Delmål nr. 7 

HVAD skal der ske?:
Jeg vil begynde at sætte mine frø, kerner, nødder, mandler og korn i blød i vand, før de skal bruges.  

HVORFOR nu det?
Frø og kerner indeholder fra naturens side enzymhæmmere, der bevarer frøet intakt og spiredygtigt indtil de rette betingelser for spiring er tilstede. Når betingelserne er tilstede (vand og passende temperatur), så nedbrydes disse enzymhæmmere, så¨de vigtige enzymer kan hjælpe aktivt i vores fordøjelse. Den syre (fytinsyre) der sidder i det yderste lag af frø, kerner, nødder, mandler og kerner af korn går i forbindelse med vigtige mineraler som calcium, jern, kobber, magnesium og zink og hæmmer optagelsen af disse, hvilket kan forårsage mineralmangel. 

HVORDAN gøres det?
Jeg vil som minimum sætte de korn til grød + frø, kerner, nødder og mandler i blød, som jeg skal bruge til morgenmaden den efterfølgende dag - og også gerne til flere måltider (det kræver dog en del planglægning, så jeg nøjes med morgenmaden i første omgang) .

HVORNÅR (hvor ofte) skal det gøres?
Hver aften vil sætte korn til grød i blød + de frø, kerner, nødder og mandler, som jeg skal bruge til min morgensmoothie.

Vil du også være med til skaffe flere af de vigtige enzymer til fordøjelsesprocessen og optage flere mineraler fra din mad - så er de velkommen til at være med!


PS:
Du kan se en oversigt her, over hvilke frø, kerner, nødder og mandler der skal iblødsættes, og hvor længe...


Ingen kommentarer: